2min

Tags in dit artikel

, , ,

Alhoewel Dell recentelijk nog computerbouwer Alienware overnam, is dat voor het bedrijf geen reden om haar eigen lijn voor gamers te laten verstoffen. Dell heeft daarom gisteren een nieuwe gamersnotebook aangekondigd en hoopt met het strakke design meer gamers te kunnen trekken.

De nieuwe laptop, genaamd de XPS M1710 lijkt een klein beetje op de XPS M170 en is verkrijgbaar in het rood of in het zwart. De rode editie is overigens een Special Edition Formula Red model en is duurder dan de zwarte variant. De hogere prijs is niet alleen omdat het een special edition betreft, maar ook omdat deze versie iets beter is uitgerust.

Standaard heeft de M1710 een 1,83GHz Core Duo processor van Intel met een FSB van 667MHz. De rode variant krijgt een 2,0GHz processor met eenzelfde FSB. Waar de standaard editie voorzien is van een GeForce Go 7900 GS met 256MB geheugen, heeft Dell het rode model voorzien van een GeForce Go 7900 GTX met 512MB geheugen.
Zoals gewoonlijk kan er bij Dell naar hartelust geconfigureerd worden. Zo kan er gekozen worden voor harde schijven van 60GB tot 100GB groot en kan er naar keuze 1GB of 2GB DDR2 SDRAM geheugen op het moederbord worden geprikt. Uiteraard mag de Combo CD/DVD brander niet ontbreken. Als besturingssysteem heeft Dell gekozen voor Microsofts Windows Media Center Edition.

Helaas voor Europese Dell enthousiastelingen is de Special Edition Formula Red editie alleen in Amerika en Canada te verkrijgen. Prijzen beginnen bij 2.600 dollar voor de standaard editie en bij 3.400 dollar voor het Special Edition Formula Red model