1 min

Tags in dit artikel

, ,

Er is op de Beverwijkse Bazaar een handelaar van computertoebehoren zo’n 70 duizend lege CD’s en DVD’s ontnomen. Deze zijn in beslag genomen door stichting Thuiskopie, naar aanleiding van een onbetaalde factuur.

De stichting constateerde dat de bewuste handelaar meerdere malen onder meer blanco CD’s en DVD’s verkocht, en hiervoor geen thuiskopievergoeding betaalde. Naar aanleiding hiervan stuurde het bedrijf een rekening naar de desbetreffende handelaar. Deze betaalde de rekening echter niet.

Hierop nam de stichting, die vooraf toestemming had gevraagd aan de rechter voor de actie de goederen in beslag. Hiervoor had men steun van een gerechtsdeurwaarder en de politie. Naast de cd’s en dvd’s, waren er ook nog inktpatronen en computeronderdelen in beslag genomen. Hierna had de handelaar helemaal niets meer te verkopen.

Deze inbeslagname maakt onderdeel uit van een integrale controle op de Bazaar. Heel wat partijen, zoals Stichting Namaakbestrijding, Stichting Brein, de Voedsel- en Warenautoriteit en de FIOD-ECD deden mee aan de actie.