2min

Tags in dit artikel

, ,

Sony heeft aangekondigd dat het binnenkort met haar een nieuwe firmware zal komen voor haar PSP handheld. In Japan komt de update vandaag uit, maar wanneer Europa en de VS aan de beurt zijn is nog niet duidelijk. Wel is duidelijk welke nieuwe functies de PSP zal krijgen.

De PSP is alweer aan firmware versie 2.7 toe en met de firmware komen er een aantal leuke en handige functies bij.
Op het gebied van netwerk en internet is er nu de mogelijkheid om flash animaties te bekijken in de browser van de PSP. Daarvoor heeft Sony een afgeslankte versie van Flash Player 6 gebruikt. Verder is het nu ook mogelijk om audiobestanden van RSS feeds op te slaan op de memorystick en de Location Free Player kan de ‘Rate Change’ nu op automatisch gezet worden.

Liefhebbers van het AAC muziekformaat zullen blij zijn om te horen dat dit formaat nu ook afgespeeld kan worden op de PSP.
Sony geeft met de nieuwe firmware verder de mogelijkheid om gamedemo’s af te spelen vanaf de memorystick. Om dat te demonstreren komt tegelijkertijd met de firmware ook een demo van het spel Loco Roco uit.

De browser van de PSP kan nu overigens ook ingesteld worden vanuit het netwerk instellingen menu en daar kan ook gekozen worden om de nieuwe flash player aan en uit te zetten.
In het instellingenscherm is nu ook een optie bijgekomen, waarmee de voorkeuren voor RSS-feeds ingesteld kunnen worden.

Als laatste biedt de PSP nu ook volledige ondersteuning aan memorysticks, die meer dan 2GB aan vrije ruimte hebben. Tot voorkort waren daar namelijk wat problemen mee.

Naast Air0Flow stuurde ook 666robin666 deze tip in.