2min

Tegenwoordig hebben we het steeds drukker en doordat er meer gadgets komen zijn er veel mensen die zonder problemen een flinke tijd van huis kunnen zijn. Totdat zakenlui bedachten dat er toch iets miste op hun zakenreis.

Daarom is het knuffelvest uitgevonden. In Montreal is het gepresenteerd op een conferentie voor computertechnologieën. Ideaal voor mensen die het te druk hebben om hun kinderen, echtgenote of huisdier te knuffelen. Via internet kan het vest bediend worden, waardoor vader aan de andere kant van de wereld toch van een schouderklopje van z’n kinderen kan genieten. Wordt dit vest een succes, dan kunnen we aan het einde van het jaar een vest voor baby’s verwachten.

Het vest wordt geleverd met een pop. Als de pop wordt aangeraakt, dan wordt het signaal via het internet doorgestuurd naar het vest, dat de aanraking vervolgens simuleert.

Het vest is al met succes getest op kippen. De kippen werden ook in vestjes gehesen, dat hen het gevoel gaf dat ze geaaid werden mits ze zich in een bepaald hok bevonden. De kippen konden zich vrij verplaatsen tussen de twee hokken, maar gaven er in 72 procent van de tijd er de voorkeur aan om in het aaihok te zitten.
De onderzoekers zijn ook nog druk bezig met vesten voor andere dieren, maar hebben daar een wel iets grotere uitdaging aan. Kippen zijn namelijk blij met bijna elke vorm van aanraking, terwijl dat bij katten bijvoorbeeld weer heel anders ligt.