2min

Tags in dit artikel

, , , ,

De herkomst van de mysterieuze gele kabouters, die op de meest vreemde plekken in sommige landen van Europa verschenen, is bekend geworden. Ze komen niet uit de ruimte, maar zijn onderdeel van een actie van telecomstunter Tele2. Het bedrijf wil hiermee haar nieuwe VoIP service Parlino promoten.


Parlino is dus de nieuwe dienst van Tele2 en het lijkt erop dat Tele2 na de traditionele telecommarkt en internetmarkt ook de markt voor Voice over IP wil veroveren.
Het concept van Parlino is exact hetzelfde als dat van het bekende VoIP programma Skype. Tussen verschillende computers met Parlino kan er gratis gebeld worden, voor alle andere gesprekken naar vaste en mobiele telefoons moet betaald worden.

Tele2 is België, Nederland, Luxemburg en Zweden goedgezind, want als actie kan er tot eind deze maand gratis gebeld worden naar alle nationale vaste telefoonnummers in deze landen. Daarna worden er voor deze gesprekken prijzen gehanteerd vanaf 1,5 eurocent per minuut. Telefoontjes naar mobiele nummers kosten in Nederland 16 eurocent per minuut en een sms versturen kost 7 eurocent.

Voor het betaald bellen kan er prepaid tegoed worden gekocht, nadat er een account is gemaakt op de site van Parlino. Tele2 biedt ook nog een zogenaamde Dial-in service, waarvoor er 2,95 euro per maand betaald moet worden. Hiervoor krijg je een vast nummer dat je vanaf elke plek ter wereld kan bellen tegen nationale tarieven. De eerste 10.000 klanten van Parlino krijgen een draadloze VoIP telefoon.

Meer over Parlino is te vinden op de site van de nieuwe service.