1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Onderzoeksbureau Gartner voorspelt dat Microsoft de releasedatum die het aangekondigd had voor Windows Vista niet zal halen. Het nieuwe besturingssysteem zou pas in het tweede kwartaal van 2007 beschikbaar zijn.

Er waren al verschillende geruchten en berichten rond de officiële releasedatum voor Windows Vista. Eerst zou deze in december verschijnen, waarna het vervroegt is naar november. De versie die het eerst beschikbaar zou zijn is zakelijke versie voor bedrijven. Volgens Gartner zou de versie voor consumenten pas negen maanden na de tweede bèta verschijnen.

Deze tweede bèta zal volgens het onderzoeksbureau in juni of juli verschijnen. Door rekening te houden met eerdere uitstellingen en de ontwikkelingen die Microsoft voert kwam men tot de conclusie dat het nog wel een jaar zou kunnen duren voor Windows Vista verschijnt. Vista zou vertraging oplopen door de compatibiliteit waarmee het problemen ondervind.

Door de verschillende uitvoeringen die Microsoft uitgeeft van het besturingssyteem zou het ook wat vertraging oplopen. De zakelijke versie, die heel wat minder extra´s bevat dan de consumentenversie moet dus eerst af zijn. Zo zou Microsoft toch de deadline kunnen bereiken.