1 min

Tags in dit artikel

,

Volgens het tv-programma Nova, blijk de internetsite alcoholdebaas.nl een succes te zijn voor mensen die een drankprobleem hebben. De site helpt mensen met een drankprobleem en is twee keer zo doeltreffend als de normale therapie.

Nova heeft na een jaar een beoordeling van de site gemaakt en daaruit is gebleken dat de site succesvol is, en zelfs beter dan therapie. Volgens de directeur Ruud Rutte van verslavingszorginstelling Tactus, dat de initiatiefnemer van de site is, bezoeken frappant veel hoogopgeleiden en vrouwen de website. "In de reguliere verslavingszorg is twintig procent van de cliënten vrouw, bij ons is dat 50 procent."

Ook vertelde Rutte, "75 procent van de mensen met een drankprobleem dat hulp zocht via de site, maakt de aangeboden behandeling af. En van hen drinkt inmiddels 70 procent niet of nauwelijks meer". Van de één miljoen drankorgels wordt er in Nederland slechts vijf procent ook daadwerkelijk met het probleem geholpen. Doordat de site zo succesvol is, wil de directeur de hulp vergroten, daarbij vraagt hij het kabinet om hulp doormiddel van een financiële ondersteuning.