2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

De Engelse systeembeheerder Gary McKinnon staat op het punt uitgeleverd te worden aan Amerika, waar hij de kans heeft om 60 jaar in Guantanamo Bay te vertoeven. Dit omdat McKinnon bij de Amerikaanse defensie en bij NASA de computersystemen wist te hacken.

De Engelse systeembeheerder die doormiddel van commerciële beschikbare software en The Hackers Handboek wist binnen te komen, ontdekte dat de Amerikaanse systemen een Windowsprogramma gebruikten dat onveilig is en tevens niet beveiligd waren met een wachtwoord.

De naam van de Engelse hacker staat al op een pamflet van het leger. Op dat pamflet staan namen die moeten worden bestreden in verband met terrorisme van de 21ste eeuw. De overheid heeft gezegd dat McKinnon een schade van een slordige 700.000 dollar heeft veroorzaakt. Nou moet er wel bijgezegd worden dat dat waarschijnlijk komt, omdat hij een groot aantal lekken heeft gevonden, dus de nieuwe software moet dan wel worden betaald.

Nou is toch wel de grote ham vraag, heeft McKinnon dan ook werkelijk alles gevonden wat hij zocht. Hij zocht naar het bestaan van leven buiten onze wereld en de technologie die in de doofpot wordt gestopt door de Amerikanen. McKinnon vertelde: "Ik ben ervan overtuigd dat ik een soort satelliet of ruimtevoertuig zag, maar het was gemaakt op een manier die ik nog nooit gezien had. Er waren geen klinknagels, geen naden, het was een perfect stuk materiaal. En dat was boven de aarde."

Toch is het laatste woord nog niet gezegd, want hij heeft nog veel meer gezien, maar daar wilde hij niet veel over kwijt: "ik kan niet veel vertellen over de dingen die ik heb gevonden. Het is nog niet het juiste moment".