2min

Tags in dit artikel

, , ,

Eerder was al te lezen op Techzine dat Fabchannel was genomineerd voor een Webby Award. Vandaag is de uitslag bekendgemaakt en daaruit is bekendgeworden dat de site tot beste site in de categorie muziek is gekozen. De Webby Awards zijn qua internetprijzen de belangrijkste ter wereld.

De organisatie van de jaarlijks terugkerende Awards heeft vandaag voor de winnaars bekendgemaakt. Justin Kniest, directeur van Fabchannel.com, is zeer gelukkig. "We zijn hier maar een klein landje, maar we zijn de beste van de wereld! Yes!" Er zijn op de site op dit moment zo’n 560 concerten te zien, dit is geheel gratis. Volgens de directeur is de site één van de grootste ter wereld.

In 2000 is Justin Kniest in samenwerking met zijn team met de site begonnen. "We moesten veel pionieren, zowel technisch als met de rechten. Want we zijn volkomen legaal. Alles is geregeld." Van alle bezoekers die op de site komen, komt 40 procent uit Nederland en 20 procent uit de VS.

Hoewel er vandaag al bekend is dat ze hebben gewonnen komt er op 12 juni in New York pas een prijsuitreiking. De sites die hebben gewonnen mogen een toespraak houden, wel is het zo dat volgens de traditie dat niet meer dan vijf woorden mogen zijn. Kienst heeft al besloten wat hij gaat zeggen, maar wil nog niet zeggen wat. In totaal zullen er 69 sprekers zijn, omdat er 69 categorieën zijn.

De Webby’s worden voor websites op zakelijk, consumenten- en cultureel gebied uitgereikt. Er zijn in totaal 5.500 inzendingen geweest waar de jury uit moest kiezen. De krant The New York noemde de Webby’s de online versie van de Oscars.