2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Sandisk heeft op de E3 een tweetal nieuwe memorysticks geintroduceerd die speciaal bedoeld zijn voor de PlayStation Portable (PSP).

Het eerste kaartje dat het bedrijf op de markt heeft gebracht is een 4GB model in de Memory Stick PRO Duo Gaming Card serie. Volgens Sandisk kan er op dit kaartje 64 uur aan muziek, 20 uur aan video of 4.000 digitale foto’s geplaatst worden, uiteraard afhankelijk van de kwaliteit van de bestanden.

In de Gaming Card serie zijn reeds een 256MB, een 512MB, een 1GB en een 2GB versie verschenen. De serie kenmerkt zich door de doorzichtige behuizing die uitgevoerd is in felle kleuren. De 4GB versie heeft een rode behuizing en kost 219,99 dollar.

Een andere Memory Stick die het bedrijf op de markt zal brengen is de RapidGX kaart met een capaciteit van 1GB. De kaart is helemaal afgestemd op de PSP en Sandisk levert de kaart inclusief software en een kaartlezertje.

Het mooie aan de bijgevoegde software is dat de gebruiker een interface krijgt waarin hij eenvoudig bestanden van zijn computer naar de Memory Stick kan verslepen. Tot zover niets bijzonders, maar de ingebouwde conversiesoftware maakt het mogelijk om bestanden eenvoudig en snel te converteren naar een formaat dat meer geschikt is voor de PSP.

Volgens Sandisk is de RapidGX momenteel de snelste Memory Stick op de markt, volgens de fabrikant is hij ongeveer drie keer zo snel als de meeste Memory Sticks op de markt.
Ook handig is de meegeleverde MicroMate kaartlezer die wel iets wegheeft van een USB stick. Door de kaart in deze lezer te steken en vervolgens aan te sluiten kunnen er lees en schrijfsnelheden van maximaal 15MB/s behaald worden.

De kaart kost 84,99 dollar en voor bepaalde tijd krijgt de koper daar de MicroMate en de software gratis bij. Het pakket zal deze zomer in de winkels liggen.

Memory Stick PRO Duo Gaming Card
Opslaggrootte Prijs
256MB $34.99
512MB $44.99
1GB $59.99
2GB $109.99
4GB $219.99
RapidGX
Opslaggrootte Prijs
1GB $84,99