1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

De markt voor casual games op internet is booming en veel bedrijven springen op de spreekwoordelijke voortrazende trein. Zo ook Toshiba, dat in samenwerking met WildTangent een nieuw portal heeft gestart voor casual games. De spellen zullen ook via een virtuele console te spelen zijn die Toshiba op bepaalde modellen Satellite notebooks gaat installeren.

Toshiba laat het onderhoud van het portal geheel over aan WildTangent. Op de portal zullen meer dan 250 spelletjes te spelen zijn, waaronder Polar Bowler, FATE, BlasterBall 2: Revolution en Bejeweled 2. Behalve de spelletjes van Toshiba zullen ook externe partijen meewerken aan het portal, waaronder PopCap, iWin, Big Fish en PlayFirst.

Als aanvulling op dit portal heeft Toshiba een Desktop Gaming Console ontwikkeld, die vergelijkbaar is met de Xbox Live Arcade service van Microsoft. De applicatie zal voorgeinstalleerd worden op een aantal modellen in de Toshiba Satellite notebooklijn. De spelletjes kunnen dan direct op de computer gespeeld worden, mits er natuurlijk een internetverbinding aanwezig is.

Om een zo snel mogelijke overdracht te krijgen maakt de dienst gebruik van een bepaalde compressietechniek die door WildTangent is ontwikkeld.
Het is niet heel vreemd dat Toshiba mee wil doen op deze markt. Onderzoeksbureau IDC heeft voorspeld dat de markt voor casual games op het internet in 2008 2,1 miljard dollar waard zal zijn. In 2004 was dat nog 500 miljoen.

Het Toshiba Games portal is hier te vinden.