2min

Tags in dit artikel

, , , ,

AMD introduceert AMD Turion 64 X2 mobiele technologie, de eerste 64-bit dual-core processor voor compacte, lichtgewicht notebooks. AMD Turion 64 X2 mobiele technologie biedt een lange werktijd van de batterij en goede prestaties, zelfs wanneer meerdere applicaties tegelijk worden gebruikt.

AMD voegt eveneens 64-bit computing toe aan zijn Mobile AMD Sempron-familie. Dit betekent dat het complete productportofolio voor notebooks zowel 32-bit als 64-bit computing ondersteunt.

“AMD is de eerste met een 64-bit dual-core mobile processor. We lopen voorop in de nieuwe generatie mobiele platformen, die klaar zijn voor het aankomende Microsoft Windows Vista besturingssysteem”, zegt Chris Cloran, vice president van AMD’s Mobile Division. “De technologie is geschikt voor zakelijk of thuisgebruik en biedt 64-bit dual-core functionaliteit voor extreem multi-tasken en een lange werktijd van de batterij.”

AMD maakt gebruik van open standaarden en werkt nauw samen met fabrikanten van grafische en draadloze oplossingen, zodat OEM-klanten compleet uitgeruste notebooks kunnen ontwerpen.

De Direct Connect Architecture zorgt voor een snelle verbinding tussen de cores, het geheugen en I/O en voor verbeterde systeemprestaties. AMD Turion 64 X2 mobiele technologie biedt eveneens Multi-core Power Management voor lager energieverbruik en een langere werktijd van de batterij en AMD Digital Media Xpress voor snelle verwerking van foto’s, decoderen van audio en video en 3D grafisch renderen. Ook bevat de processor AMD Virtualization voor betere prestaties, betrouwbaarheid en beveiliging van virtuele omgevingen.

Acer, BenQ, Founder, Fujitsu Siemens, Gateway, HP, MSI, NEC, Packard Bell en TongFang brengen binnenkort notebook-systemen op de markt met AMD Turion 64 X2-technologie.

Mobile WOF
AMD breidt eveneens zijn aanbod Mobile WOF (processor in a box, zonder ventilator) uit met AMD Turion 64 X2 mobiele technologie. Hierdoor hebben systeembouwers een grotere vrijheid bij het ontwerpen van notebooks.

Prijs en beschikbaarheid
AMD Turion 64 X2-modellen TL-50, TL-52, TL-56 en TL-60 zijn per direct beschikbaar. De prijs ligt tussen de $184,- en $354,- per stuk bij een verpakking van 1000 stuks. Meer prijsinformatie is te vinden op www.amd.com/pricing.