2min

Tags in dit artikel

, ,

Deze week zouden we gadgets bespreken die het computeren zouden vergemakelijken. We bekijken een aanpasbaar toetsenbord, een computer speciaal ontwikkeld voor kinderen en een opvolger van de vingerafdrukscanner. Veel leesplezier met deze inmiddels twaalfde Gadget roundup.

Toetsenborden heb je in talrijke verschillende soorten en maten. Er bestaan er reeds heel wat voor gamers, deze kunnen gedeeltelijk aangepast kunnen worden en de toesten zijn beter gelegen. Dit toetsenbord kan je echter helemaal naar je hand zetten. Je hoeft er enkel de toetsen op te kleven en ze een functie toewijzen. Dit kan één commando zijn maar ook een hele reeks. Moeiteloos kan je de knoppen terug losmaken en ergens anders zetten. De "DX1 Input System" ontvang je met 25 custom buttons voor zo´n 140 dollar.

Wanneer kleine kinderen op de computer willen moet je er vaak constant bijzitten omdat je niet wil dat ze iets verkeerd doen. Deze computer, speciaal gemaakt voor deze doelgroep moet hier een einde aan maken. De kinderen werken in een afgeschermd deel in een aangepaste windows xp omgeving. Bij het opstarten verschijnen tal van lelies die de kinderen naar verschillende programma´s kunnen loodsen. Tegen betaling kan de computer drie jaar lang onderhouden worden, wat wil zeggen dat patches automatisch geinstalleerd worden en logbestanden gecontroleerd worden. Voor 1660 is deze computer de jouwe.

Je vingerafdruk die toegang geeft tot de computer, laboratoria of zelfs de auto is niets nieuws meer. Iets futuristischer is deze iris scanner. Via de usb-poort scant het apparaatje het oog in amper één seconde. Via de software is het mogelijk om bestanden op de pc, of de gehele computer te beveiligen tegen onbevoegden. Nog steeds af te wachten is of het apparaatje wel degelijk betrouwbaar is en telkens juist zijn gastheer herkend.

Dit waren de gadgets van deze week alweer. Volgende week zijn we wat minder kieskeurig. Alle gadgets krijgen namelijk een kans. Ze moeten wel technologie gerelateerd zijn natuurlijk. Je kan nog steeds gadgets insturen via pm.

We bedanken Ko en Didel voor het insturen van verschillende gadgets!