2min

Tags in dit artikel

, , ,

Processorfabrikant AMD gaat vandaag officieel van start met haar AMD LIVE! platform. Het multimediaplatform is een directe concurrent van Intels Viiv platform.

Viiv concurrent
Net als bij het Viiv platform is een PC op basis van het LIVE! platform een media PC die ontworpen is om gebruikers hun gegevens en bestanden te laten organisteren, te delen en af te spelen in hun huis of op een portable speler.
De eerste PC’s hebben een Athlon 64 X2 dualcore processor en verschijnen binnenkort op de markt. Bekende fabrikanten als Acer, Alienware, Fujitsu Siemens, Gateway en HP gaan PC’s bouwen op basis van het LIVE platform.

Behalve grote computerfabrikanten gaat ook Microsoft met AMD in zee, uiteraard omdat het bedrijf met Windows XP Media Center hetzelfde doel nastreeft als AMD dat doet met LIVE!

"De AMD LIVE! PC en AMD LIVE! Entertainment Suite staan voor de samenwerking van grote bedrijven rond open standaarden, om een fantastische entertainment ervaring te leveren. Met LIVE! geeft AMD haar visie op de samenvoeging van TV content met interactieve breedband applicaties en services, zonder dat de bestaande services van gebruikers daardoor verstoord worden", aldus Bob Brewer van AMD.

LIVE! Entertainment Suite
Behalve de hardware heeft AMD ook een LIVE! Entertainment Suite ontwikkeld, een collectie van services en applicaties die ontwikkeld zijn om de maximale multimedia ervaringen uit de PC te halen.
Een voorbeeld van een dergelijke services is Orb Networks. Dit netwerk levert videostreams, televisieprogramma’s, foto’s, muziek en films en is geschikt voor de meeste apparaten met internetverbinding.

Een tool in deze suite is LIVE! Compress, waarmee opgenomen televisiebeelden gecomprimeerd kunnen worden. Verder is er ook nog LIVE! Network Magic, waarmee gebruikers hun thuisnetwerk kunnen beheren en beveiligen. Met LIVE! LogMeIn kunnen mensen op afstand hun PC bedienen en bestanden kunnen benaderen. De laatste service is voorlopig LIVE! Media Vault, een online backupservice met een grootte van 25GB. LIVE! computers kunnen automatisch backups maken van multimediabestanden.

Meer over LIVE! en voor het downloaden van de Entertainment Suite kun je terecht op de website van AMD LIVE!