1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

De Yankee Group claimt dat Windows veel betrouwbaarder is dan Linux.

De jaarlijkse test waarin de betrouwbaarheid van verschillende servers op de proef wordt gesteld wees uit dat de meeste besturingssystemen best betrouwbaar zijn. Vooral de afgelopen drie / vijf jaar hebben besturingssystemen een inhaalslag weten te behalen met het oog op de betrouwbaarheid.

Gemiddeld maken Windows, Linux en Unix servers drie tot vijf crashes per jaar mee, gelet op het jaar 2005. Wanneer de betreffende server een crash had resulteerde dat in een downtime van 10 tot 19,5 uur jaarlijks.

Uit alle gemeten statistieken van 2005 bleek dat servers die draaien op Red Hat Enterprise Linux en andere open source distributies op dat gebied gemiddeld een langere downtime te hebben dan server die gebruik maken van Windows 2003 Server. Dit komt grotendeels omdat er voor Linux simpelweg té weinig goede documentatie is te krijgen.

Tenslotte kwam er uit de test dat beide (Red Hat Enterprise Linux en Windows 2003 Server) besturingssystemen onbetrouwbaar zijn vergeleken met Unix-based systemen zoals HP-UX en Sun Solaris 10.