1 min

Tags in dit artikel

, , ,

USB-sticks zijn er ondertussen in de meest vreemde vormen en soorten en er is op dat gebied weinig nieuws meer onder de zon. Zo af en toe komt er echter een fabrikant die weer een aparte optie toevoegt aan zo’n stick.

Het bedrijf Adata heeft op de Computex een USB-stick laten zien met een ingebouwde zonnecel. Uiteraard is deze zonnecel niet nodig om de stick te laten werken, maar wel om het ingebouwde LCD-schermpje aan de gang te houden, dat aangeeft wat de vrije capaciteit op de stick is.
Verder is er niet veel nieuws aan deze stick, die met capaciteiten van 128MB tot 1GB te verkrijgen is.

Verder liet Adata een USB-stick met eenzelfde soort schermpje als de USB-stick hiervoor zien, maar dan niet met een LCD-schermpje, maar een schermpje van electronisch papier. Dit schermpje wordt ingesteld op het moment dat de stick in de computer zit en blijft zo ingesteld, ook als de stick niet meer in de computer zit.

Het laatste product van Adata is een USB stick met ingebouwde USB geluidskaart met headset. Door de USB stick in de computer te steken beschikt de gebruiker daarnaast ook meteen over een VoIP koptelefoon.