1 min

Tags in dit artikel

, ,

Vodafone heeft er een nieuwe dienst bij, namelijk "KijkMij TV". Deze dienst maakt het mogelijk voor klanten van Vodafone om filmpjes, die gemaakt zijn met een mobiele telefoon, op de website te zetten en er dan geld aan te verdienen. De maker verdient eraan als bezoekers van de website de films downloaden en op hun telefoon bekijken. Dus hoe meer er wordt gedownload hoe meer er wordt verdiend.

Er zijn door het telecombedrijf wel strikte regels opgesteld voor de filmpjes en de filmpjes zullen dan ook nauwkeurig worden gescreend. Dit om de doodeenvoudige reden dat er dan geen ‘ongepaste’ filmpjes op de site terecht komen. En met ‘ongepast’ wordt dan bedoeld geweld, illegale activiteiten, discriminerende inhoud en porno.

Doormiddel van Video MMS kunnen de makers van het filmpje het filmpje uploaden naar de site via het nummer 2006. Er zullen de komende weken extra opties komen op de website met het oog op vakantiefilmpjes en dergelijke.

Het downloaden van een filmpje kost de downloader 25 eurocent per filmpje, van die 25 eurocent gaat 10 procent naar de maker ervan. Als het verdiende bedrag boven de 10 euro komt zal Vodafone het bedrag naar Pay Pal sturen en deze zal de uitbetaling verder afhandelen.
Deze service is niet compleet nieuw want in Engeland heeft het telecombedrijf al een soortgelijke dienst. Er wordt daar over verschillende ‘regisseurs’ al een bedrag van 37.500 euro per maand verdeeld.