1 min

Tags in dit artikel

,

Creative zal in augustus een nieuwe speler toevoegen aan haar Zen lijn. De nieuwe Zen V plus moet Creative helpen bij het innen van extra marktaandeel ten opzichte van naaste concurrent Apple.

De nieuwe Zen V plus zal in drie versies op de markt komen, namelijk een 1GB, 2GB en 4GB versie. Alle spelers zijn zwart, maar zijn te verkrijgen met oranje, blauwe en groene accenten. De Zen V plus heeft een ingebouwde FM radio en ondersteunt verder audiobooks.Uiteraard kunnen ook de bekende audioformaten als MP3, WMA en WMA DRM afgespeeld worden. Creative heeft een 1,5 inch OLED schermpje voorzien, waarop album art, video’s en foto’s weergegeven kunnen worden.

De speler kan geluid opnemen via de ingebouwde voice-recorder of via de line-in. Synchroniseren met Outlook kan ook, de contactpersonen en de agenda worden overgenomen. Met de batterij die Creative meelevert moet de speler ongeveer 15 uur mee kunnen gaan.

Creative heeft ook plannen om een afgeslankte versie van de Zen V te leveren, die geen radio heeft en geen videobestanden af kan spelen. Prijzen zijn niet bekend, wel bekend is dat de release van de Zen V plus gepaard zal gaan met een heel scala aan nieuwe accessoires, zoals docks, armbanden en beschermhoesjes.