2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Microsoft heeft maandag de officiële versie van Windows Live Messenger gelanceerd, dit is de opvolger van de bekende chatclient MSN Messenger. Windows Live Messenger is de eerste dienst die binnen het Windows Live-platform in een officiële versie uitgebracht is. Tijdens het komende jaar worden er nog verschillende andere Live-diensten gelanceerd.

Windows Live Messenger heeft een aantal extra’s:

Video Call
Hiermee kan men een gratis audio- en videogesprek houden met mensen die in hun msn lijst staan. Om dit te kunnen gebruiken is een webcam en microfoon nodig.

Windows Live Call
Hiermee kan men van pc naar pc bellen, of van pc naar een telefoonnummer. Wanneer men van pc naar pc belt is dit gratis. Beide mensen praten dan gewoon via hun microfoon. Het is hiermee niet mogelijk om conversaties tussen meer dan twee personen te houden.

Een draadloze telefoon
Deze telefoon is ontworpen voor het gebruik met Windows Live Messenger. Philips levert telefoons (de VoIP433 Messenger Phone) die compatible is met de Windows Live Call-dienst in Noord-Amerika en Europa.

Microsoft LifeCams
Deze camera’ss zijn geoptimaliseerd voor het gebruik met Windows Live Messenger. Microsoft en de Windows Live Services-groep hebben afgelopen week aangekondigd dat er een serie webcams op de markt komt die speciaal ontwikkeld is voor het gebruik met Windows Live Messenger.

Folders delen
In Windows Live Messenger kan men gemakkelijk bestanden delen met andere contactpersonen door de speciale folders die in Windows Live Messenger zitten. Men kan er makkelijk bestanden in plaatsen door een bestand van de computer in deze folder te plaatsen. Hierdoor kunnen mensen waarmee men deze folder deelt gebruik maken van de bestanden die hierin staan.

Windows Live Contacts
Hierdoor beschikt men steeds over de recentste informatie over je contactpersonen. Dankzij Windows Live Contacts kun je kiezen welke personen je automatisch up-to-date wilt houden. Windows Live Contacts is ook geïntegreerd in andere diensten, zoals Windows Live Mail en Windows Live Spaces. Je kan ook vanuit Windows Live Messenger al je contacten doorzoeken.

Integratie met andere Windows Live-diensten
Windows Live Messenger is geintegreerd met andere Live-diensten zoals Windows Live Mail en Windows Live Search. Hierdoor kan je vanuit Windows Live Messenger snel e-mails versturen of foto’s delen, maar ook zoeken op het internet met Windows Live Search.