1 min

De afgelopen jaren heeft de gamesindustrie het zwaar te verduren gekregen. Vooral Rockstar Games en Take-Two interactive, met hun controversiële "Grand Theft Auto-reeks" waren hier het "slachtoffer" van. Deze keer ligt de situatie anders en is het een acteur die uitgever Take-Two interactive aanklaagt.

Take-Two werd door acteur Roger Hill aangeklaagd vanwege het feit dat hij op een karakter in het spel zou lijken. Het spel, dat gemaakt is door Rockstar Games is namelijk gelijklopend met de gelijknamige film die in de jaren 70 uitkwam. Take-Two zou hebben onderhandeld met de acteur, maar die zou naar eigen zeggen geen toestemming hebben gegeven.

Take-Two beweert dat het met andere middelen aan de rechten is gekomen om de acteur in het spel te verwerken. Hill eist van de uitgever een fikse schadevergoeding van een kwart miljoen euro en wil dat zijn gezicht uit het spel verwijderd wordt.

Take-Two en Rockstar Games staan op dit moment nog steeds onder grote druk. Er is heel wat ophef ontstaan rond verschillende spellen die het bedrijf uitbracht. De GTA-reeks verwierf zijn imago dankzij de koelbloedige en geweldadige scènes. De laatste telg in de reeks, San Andreas voegde hier nog een schepje bovenop met verborgen seksscènes. Het spel bully kon ook op veel controverse rekenen door het tegenstrijdige onderwerp. Zo te zien komt er nog een staartje aan dit verhaal.