1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

De nieuwe spelconsole van Sony kost al meer dan de concurrentie. De duurdere prijzen zouden zich echter niet alleen situeren bij de console, maar ook bij de games ervoor. Dit feit bracht Sony-topman Kaz Hirai voorzichtig aan in een interview.

De Playstation 3 heeft al veel lof ontvangen, maar ook veel kritiek te verduren gekregen. Onder andere de prijs van de console viel niet in de smaak bij menig gamer. Nu blijkt dat games voor de console ook duurder zullen zijn dan die voor de Xbox 360. De grote vraag is of gamers die meerprijs willen betalen om een spelletje te spelen.

In het interview met het officiële Playstation Magazine bracht Kaz Hirai aan dat games waarschijnlijk meer dan 60 dollar zullen gaan kosten. Dit is nu ongeveer de prijs voor een nieuw spel. Hij verwacht niet dat de prijzen massaal zouden stijgen, maar toch wat duurder zullen worden.

Het was al algemeen bekend dat games niet goedkoper zouden worden. Het ontwikkelen ervan kost steeds meer dankzij de next-gen consoles, dit samen met betere en nieuwere technologieën. Neem dit argument samen met de stijgende piraterij en je weet waarom games duurder zullen worden.

Het opmerkelijke aan de zaak is dat Sony risico´s neemt door duurder te worden dan de concurrentie. De consument is bereid te betalen voor kwaliteit, maar de vraag is natuurlijk in welke mate.