2min

Tags in dit artikel

, ,

Dit toetsenbord zou zo in de gadget roundup kunnen terechtkomen. De "Ultimate Desktop" van Microsoft verdient echter wat meer aandacht. Speciaal voor Windows Vista zou Microsoft dit toetsenbord, samen met een muis introduceren.

Blijkbaar blijft het niet alleen bij een scherm speciaal voor Vista. Microsoft zou dit scherm in samenwerking met Samsung ontwikkelen en samen met de release van Windows Vista uitbrengen. Voor een optimale "Vista-ervaring" zou een speciale muis en toetsenbord ook gewenst zijn.

De eigenschappen van het toetsenbord zijn wel degelijk opmerkelijk. Het draadloze toetsenbord bezit achtergrondverlichting die gebruik maakt van een lichtsensor. Wanneer het donker wordt in de kamer zal het toetsenbord automatisch oplichten. Dit doet het ook wanneer men dicht bij het toetsenbord komt. Wanneer een gebruiker de kamer verlaat schakelt de verlichting zichzelf uit.

Ook opmerkelijk is de ruimte bovenaan het toetsenbord. Het is namelijk de bedoeling dat je je muis erop zet. Het toetsenbord laadt de muis dan via het pad op. De toetsenopstelling is ietwat veranderd, het numpad is namelijk verdwenen. Er zijn ook wel heel wat multimediaknoppen aanwezig.

Er rest ons slechts één vraag, het feit dat hij draadloos, verlicht en zeer goed uitgerust is zorgt er misschien voor dat hij heel wat energie gebruikt. Bij draadloze toepassingen op batterijen is dit helaas geen ideale opstelling. Het is dus afwachten op meer informatie voor hier met zekerheid iets over kan gezegd worden.

Het toetsenbord maakt gebruik van de draadloze Bluetooth technolgie. Het mag dus een feit wezen dat dit toetsenbord niet goedkoop zal zijn. Wie Windows Vista in volle glorie wil zien en gebruiken zal er dus heel wat geld moeten voor over hebben. De kritische consument kan zich natuurlijk gaan afvragen of Microsoft deze producten niet onnodig uitbrengt om zo hun nieuwe besturingssyteem extra in de verf te zetten.