1 min

Tags in dit artikel

, ,

Al de commotie rond de antipiraterijtool van Microsoft komt blijkbaar nog steeds niet ten einde. Een Californische man heeft Microsoft aangeklaagd omdat hij vindt dat de tool simpelweg spyware is. Dit vanwege het feit dat de callback functie elke dag informatie naar Microsoft zendt.

Windows Genuine Advantage is reeds door Microsoft herzien vanwege al de ophef die rond deze tool ontstond. Microsoft stelde haar gebruikers niet op de hoogte van het feit dat de tool dagelijks informatie naar Microsoft zendt. Dit is nu aangepast en gebeurt niet meer dagelijks maar om de paar maanden in bepaalde periodes.

De aanklager beweert dat de techniek die Microsoft hier toepast tegen de wetgeving rond spyware van Californië ingaat. Ook de wet in de staat Washington, waar het hoofdkwartier van Microsoft gevestigd, laat dit niet toe. Microsoft zou, bij het gebruik van een dergelijk systeem, zijn gebruikers op de hoogte moeten stellen.

De aanklager is niet uit op geld, maar wil gewoon dat Microsoft in de toekomst het systeem niet meer gebruikt. Als de aanklager de rechtszaak wint zullen er wellicht meerdere aanklachten volgen waarbij wél een schadevergoeding geëist wordt. Volgens Microsoft snapt de man de reden niet waarvoor het systeem gebruikt wordt. Microsoft past haar software aan met de feedback van de gebruikers.