UPC is na ruim een maand alweer gestopt met HDTV. In de eerste week van juni werkte het bedrijf er nog keihard aan om een aantal klanten klaar te stomen voor HDTV voordat het WK voetbal zou beginnen, maar problemen met de decoders gooit roet in het eten.

De hype rond het WK voetbal was voor UPC en Philips een mooie aanleiding om HDTV te promoten. Beide bedrijven besloten daarom samen te gaan werken, waarbij Philips de decoders zou gaan leveren en UPC het HDTV signaal. De twee bedrijven deden er alles aan om enige honderden klanten nog voor het WK van een decoder te voorzien, wat uiteindelijk ook lukte.

Uit ervaringen van klanten blijkt nu echter dat de decoders verre van goed werken. Volgens Mark Zellenrath van UPC vallen de decoders nog te vaak uit en verschijnen er regelmatig blokjes op het scherm. Meer klanten voorzien van HDTV zou volgens Zellenrath alleen maar voor overbelasting van de helpdesk zorgen.
UPC heeft HDTV nog niet helemaal afgeschreven, maar gaat er pas weer mee verder als de decoders en de techniek goed werken.