1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Hardwarefabrikant Asus heeft vandaag haar eerste moederborden voor Intels Core 2 Duo processors aangekondigd. De moederborden ondersteunen echter ook een aantal oudere processors, zoals de Pentium D, Pentium 4 en Celeron D.

Asus heeft een tweetal moederborden onthuld, te weten de P5B en de P5B Deluxe WiFi-AP. Beide moederborden werken met Intel’s P965 Northbridge, waarmee een LGA775 processor ondersteund kan worden met een FSB van 533, 800 of 1.066MHz. Beide moederborden hebben vier DIMM sloten en ondersteunen tot 8GB aan 800MHz DDR2 SDRAM.

Asus P5B Deluxe WiFi-AP
Asus P5B

Zoals de naam al doet vermoeden is de P5B Deluxe een stukje uitgebreider dan zijn kleine broertje. Zo beschikt de Deluxe versie over twee PCIe x16 sloten, tegenover een enkele van de P5B. Daarnaast gebruikt de Deluxe versie de ICH8R southbridge, terwijl de standaardversie een ICH8 southbridge heeft. Door dat verschil heeft de Deluxe versie zeven 3Gbps Serial ATA poorten, de standaard P5B heeft er vijf. Beide moederborden ondersteunen verder RAID 0, 1 en JBoD, de Deluxe versie ondersteunt daarnaast ook RAID 5 en 10.

Op het gebied van connectiviteit biedt de P5B een enkele ethernetpoort, de P5B deluxe biedt er twee. Daarnaast kan de Deluxe ook nog als accespoint dienen middels de ingebouwde 802.11b/g WLAN adapter. Uiteraard hebben de twee moederborden de gebruikelijk USB, FireWire, S/PIDF en legacy poorten.