1 min

Tags in dit artikel

, ,

Het was reeds bekend, maar vandaag is het dan eindelijk zover. Voor mensen die nog steeds de toch wel verouderde besturingssytemen Windows 98 en Millenium gebruiken is er slecht nieuws. Voor problemen zal je niet meer bij Microsoft terecht kunnen, deze stopt vandaag namelijk met de support voor de twee besturingssytemen.

De belangrijkste reden voor de stopzetting van de support is het feit dat de besturingssystemen verouderd zijn. Het gevolg hiervan is dat gebruikers een hoger beveiligingsrisico lopen en dus kwetsbaarder zijn voor virussen, aanvallen en andere gevaren van buitenaf. De stopzetting van de support wil ook zeggen dat Microsoft geen updates of patches meer zal uitbrengen.

De uitgebreide support was al een tijdje gestopt, maar nu is de complete support officieel gestopt. Wel is de online zelfhulp-ondersteuning via de website nog één jaar bereikbaar. Windows XP-gebruikers, die niet van plan zijn over te stappen naar Vista kunnen nog gerust een aantal jaar genieten van hulp en updates. Microsoft is van plan die te blijven geven tot 2008. Daarna kan nog steeds genoten worden van support tot 2013, maar dan wel tegen betaling.