1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Warner Home Video (WHV) heeft gisteren haar eerste Blu-ray films aangekondigd. Het bedrijf zal in eerste instantie maar vier films uitbrengen, maar verwacht in de komende weken nieuwe releases bekend te kunnen maken.

De eerste vier films van WHV zijn de actiefilm ‘Training day’ met Denzel Washington en Ethan Hawke, de zwarte komedie ‘Kiss, Kiss, Bang, Bang’, de dramafilm ‘Good Night, and Good Luck’ met George Clooney en de romantische komedie ‘Rumor has it’ met Jennifer Aniston en Kevin Costner.

Volgens het bedrijf zijn de voordelen van Blu-ray de resolutie die zes keer hoger is dan bij standaard DVD’s, de betere kleuren en contrast en het verbeterde geluid. Daarnaast kunnen de extra’s op de film tijdens het afspelen van de film benaderd worden door een sidebar tevoorschijn te toveren. "Warner Bros is een leider in home entertainment en het is onze missie om consumenten te voorzien van een brede keuze in de volgende generatie filmdragers. Deze nieuwe titels demonstreren de fantastische kwaliteit van HD video in verschillende genres", aldus Ron Sanders, directeur bij Warner Home Video.

Warner zal niet alleen films op Blu-ray gaan uitbrengen, er staan ook een vijftigtal titels voor HD DVD in de planning.