2min

Tags in dit artikel

,

Samsung heeft een nieuwe telefoon voor het zakenleven op de markt gebracht. Voor de telefoon is het bedrijf tevens in zee gegaan met modezaak Oger, uit die samenwerking is een beschermhoesje voortgekomen die met de telefoon meegeleverd wordt.

Het meest opvallende aan de X820 Oger is de dikte van de telefoon, die slechts 6,9 mm is. Volgens Samsung is er momenteel geen dunnere telefoon op de markt. De hoogte en breedte van de telefoon zijn respectievelijk 113 en 50 mm. Zoals gezegd heeft modezaak Oger een hoesje voor de telefoon ontworpen en dat is een leren hoesje met krokoprint en suède voering geworden. Aan de voorkant van de telefoon een eenvoudig uitgevoerd toetsenbord in de bekende layout.

De telefoon is verder voorzien van een 2 megapixel camera en een MP3-speler, niet echt de functies die je op een zakelijke telefoon zou verwachten, maar wellicht handig voor de zakenman die af en toe de trein pakt en muziek wil luisteren, of tijdens een besprekening stiekem wat documenten van de concurrent wil fotograferen. Bekend van sommige MP3 telefoons is de mode waarin de telefoon uitgezet kan worden, maar de rest van de functies beschikbaar blijft. Samsung heeft deze functie de Offline mode genoemd en ook op de telefoon geintegreerd.

De telefoon is een GSM/GPRS 900/1800/1900Mhz model met EDGE. Verbindingen met de buitenwereld zijn mogelijk via Bluetooth 1,2 of via de USB poort op de computer. Samsung heeft de telefoon 80MB aan opslagruimte meegegeven, uitbreidingsmogelijkheden zijn niet aanwezig. Het schermpje heeft een beelddiagonaal van 1,9 inch en kan 262.144 kleuren weergeven.
De X820 Oger Travelkit is vanaf eind deze maand te verkrijgen en zal in de losse verkoop 359 euro gaan kosten.