1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De nieuwe browser van Firefox krijgt van testers van de browser steeds minder aandacht, ondanks de nieuw snufjes die Mozilla in haar nieuwe browser heeft geïmplementeerd. De reden is de nieuwe versie van Microsofts Internet Explorer. Microsoft heeft haar nieuwe browser 7 zo heftig veranderd dat die beter Firefox moet gaan concurreren.

De nieuwe technieken die Mozilla in haar Firefox browser heeft ingebouwd hebben voornamelijk betrekking op de veiligheid van de browser. De testers zijn nog wel te spreken over de verbeterde zoekmogelijkheden en over de ingebouwde spellingscontrole. De nieuwe veiligheidstechnieken die zijn toegevoegd scoren ook goed en dan met name de verbeterde anti-phishingtechnologie.

Doormiddel van deze technologie zal er een pop-up getoond worden op het moment dat je op een website komt die persoonlijke gegevens bij je vandaan probeert te halen. Toch loopt Firefox een beetje achter de feiten aan met deze technologie, want deze functionaliteiten zaten ook al in Internet Explorer 7 en Opera 9. Desondanks krijgt Firefox het nog steeds voor elkaar om aan het marktaandeel van Microsoft Internet Explorer te zitten.