1 min

Tags in dit artikel

, ,

Langzaam aan begint Linux zijn intrede te maken in de consumentenwereld om de strijd met Microsofts Windows aan te gaan. Twee bedrijven, Technalign en Britt Systems, gaan samen een computer op de markt brengen voor 300 dollar.

Daar staan wel wat dingen tegenover die je er dan weer niet bij kunt verwachten. Zo zal de fabrieksgarantie ernstig worden verminderd naar 90 dagen. Maar de loss componenten behouden wel hun eigen garantieperiode. Dit is gedaan om de prijs zo laag mogelijk te houden.

Toch zal deze computer niet de minste geringste onderdelen bevatten al zou je dat wel denken voor die prijs. De processor die erin zal zitten is een AMD Athlon 64 2800+. Verder zal de computer van 256MB intern geheugen worden voorzien en een 80GB S-ATA harde schijf, een CD-RW drive en een floppydrive.

Verder zal de software die op de computer wordt geïnstalleerd op Linux moeten draaien, dat is namelijk het besturingssysteem van de computer. TaFusion MEPIS Linux is namelijk het besturingssysteem wat erop zal draaien, deze Linuxversie is ook wel bekend onder de naam Frontier. Verder zal kantoorpakket OpenOffice.org ter vervanging voor Microsofts Office dienen.