1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Microsoft heeft gisteren laten weten dat het een overeenkomst heeft gesloten met Linuxleverancier XenSource. Onder de overeenkomst zullen beide bedrijven gaan werken aan een mogelijkheid om de nieuwe versie van Windows Server zij aan zij te laten draaien met Linux.

Hoewel Microsoft zich lange tijd verzette tegen Linux lijkt het bedrijf langzaam maar zeker om te gaan. Belangrijke oorzaak hiervaan is dat Microsoft graag de strijd wil aangaan met VMware dat momenteel de marktleider is in de markt voor virtualisatiesoftware. Met dergelijke applicaties is het mogelijk om twee of meer besturingssystemen tegelijkertijd op één computer te laten draaien.

Door de samenwerking tussen beide bedrijven zal de volgende versie van Windows Server voorzien zijn van een virtualisatietechniek die het mogelijk maakt om Windows en Linux goedkoper naast elkaar te kunnen draaien. Microsoft verwacht voor het einde van dit jaar een publieke testversie van de software op de markt te kunnen brengen, een commerciële versie van het product zal binnen 180 na de release van de nieuwe Windows Server uitkomen. Dit besturingssysteem, dat momenteel schuilgaat onder de codenaam Longhorn, zal naar verwachting eind 2007 op de markt komen.