2min

Tags in dit artikel

, , ,

Yahoo heeft onofficieel aangekondigd dat ze momenteel aan het testen is of ze MP3’s zonder DRM beperkingen aan kan gaan bieden. Populaire online MP3 winkels zoals iTunes bieden hun nummers met een DRM systeem aan en Yahoo hoopt met de nummers zonder DRM beter te kunnen concurreren met Apple’s dienst. Gebruikers kunnen de nummers kopiëren naar MP3 spelers en zelfs volledig omzetten naar WAV of een ander formaat.

Momenteel denkt Yahoo er aan om de MP3’s te verkopen voor een prijs van 1,99 dollar per stuk, bijna het dubbele van een iTunes MP3. Maar Yahoo denkt dat de MP3’s zonder DRM toch wel wat mensen zal trekken, ongeacht de hoogte van prijs. Doordat deze MP3’s dan zonder enige beperking zijn kan men deze muziek op elk toestel spelen. Yahoo zegt dat DRM zeer duur is om toe te passen, zelfs voor hun eigen online winkel, het zou veel beter zijn om dat geld te spenderen aan het verbeteren van de service.

"Krijgt bij DRM nummers van 99 cent korting vanwege het feit dat de nummers maar een paar keer gebrand kunnen worden, niet afgespeeld kunnen worden op een Squeezebox, niet gedraaid kunnen worden in DJ-software en er geen filmpje van kunnen maken met iTunes? Ik hoop het wel. Muziek zonder DRM is een stuk waardevoller voor de consument", aldus Yahoo in een verklaring.

Yahoo zegt dat DRM geen waarde toevoegt voor de artiesten en de labels. Het bedrijf zegt dat de dagelijks verkochte CD’s ook zonder DRM verkocht worden. Momenteel wordt het nieuwe concept getest in een gelimiteerde bétatest. Yahoo kan nog niet zeggen wanneer de service publiekelijk toegankelijk wordt, het bedrijf onderhandeld momenteel nog met diverse platenlabels.