Samsung heeft twee nieuwe LCD schermen gepresenteerd die afbeeldingen, films en documenten weer kunnen geven, zonder dat daarvoor een externe mediaplayer of computer voor benodigd is. Dat is mogelijk doordat Samsung een versie van Windows XP in de schermen ingebouwd heeft.

Samsung heeft twee schermen voorzien van XP, te weten de 400XPN en de 460XPN. Het eerste model heeft een 40-inch beelddiagonaal, terwijl het tweede model een 46-inch diagonaal heeft. Samsung heeft de twee monitoren voorzien van een vernieuwde versie van haar MagicNet technologie, waardoor het dus mogelijk is om de schermen zonder hulp van buitenaf video’s, afbeeldingen of documenten te laten zien.

De mogelijkheid om vanaf een server te streamen is echter wel aanwezig, de schermen zijn voorzien van een ethernetpoort. Als er een server wordt gebruikt kunnen er vier schermen tegelijkertijd aangestuurd worden, die hetzelfde beeld of gezamenlijk één beeld weer kunnen geven.
Qua specificaties kunnen beide schermen bogen op een responstijd van 8 miliseconden, een resolutie van 1.366 bij 768 pixels een 800:1 contrastratio en een maximale brightness van 500cd/m2.

Beide schermen zijn per direct beschikbaar, maar prijzen zijn vooralsnog niet bekend. Maar als je in het achterhoofd houdt dat de niet-XP versies van de 460Pn (afbeelding hierboven) 8.950 dollar kost en de 400Pn 6.750 dollar kost, dan is het duidelijk dat de XP schermen niet goedkoop zullen zijn.