1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De nieuwe DS browser die door de makers van de Opera browser is ontwikkeld heeft zijn voordelen en nadelen. De nieuwe browser zal 6 oktober in Nederland worden geïntroduceerd. Op de weblog van Joshua Zimmerman, die zich op dit moment in Japan begeeft, is al een recensie geplaatst over de nieuwe browser.

Zimmerman vertelt daarin dat hij wel positief tegenover de nieuwe browser staat. De interface van de browser vindt hij erg prettig. Toch zijn er ook enkele minpunten waaronder het ontbreken van de ondersteuning voor flash -en videobestanden, maar dat is niet eens het grootste minpunt. Het grootste minpunt is dat de browser namelijk tergend lanzaam werkt. Het openen van internetpagina’s gaat zo langzaam dat het vervelend wordt. De reden hiervan is hoogst waarschijnlijk de processor die in de DS en de DS Lite zit.

De processor, een ARM9 variant die op 67 MHz draait, kan het allemaal niet bijbenen. Om even een vergelijking van de processor te geven. De processor van de PSP van Sony draait op 222 MHz.