2min

Tags in dit artikel

, , ,

De laatste tijd gaan er heel wat geruchten de ronde omtrent de Nintendo Wii. Verschillende instanties denken dat de Wii het nog ver kan schoppen, verder dan de Xbox 360 of Playstation 3 zelfs. Electronic Arts rekent er dan ook op dat het de Wii evenveel support zal moeten bieden als de Xbox 360.

Jeff Brown, Vice President corporate communications bij EA maakte in een interview bekend dat het bedrijf zeer positief staat ten opzichte van de Nintendo Wii. Men rekent erop dat als men een tweede next-gen console koopt, dit een een Nintendo Wii zal zijn. Xbox-360 bezitters zullen dus bijna nooit een Playstation 3 kopen of omgekeerd. Dit is volgens Brown één van de belangrijkste redenen waarom de Wii succes zal kennen.

In een summer showcase maakte dezelfde Jeff Brown de support van EA bekend voor de next-gen consoles. Voor de Xbox 360 en de Nintendo Wii zou dit 40% zijn, de Playstation 3 kan rekenen op slechts 20% support. Of Electronic Arts het bij het rechte eind zal hebben qua populariteit valt af te wachten. Deze cijfers zijn eerder een verrassing.

Onlangs zijn ook de specificaties van de Nintendo Wii uitgelijkt. Deze zijn niet zo geweldig als verwacht, qua graphics in de buurt van de Xbox 360 of de Playstation 3 komen zal dus niet lukken. De console zal het dus, net als de Gamecube vooral van de gameplay moeten hebben. Nu valt af te wachten of dit wel voldoende zal zijn. Voor de volledige specificaties kun je hier kijken.