2min

Tags in dit artikel

,

Sony heeft een apparaat aan haar collectie toegevoegd wat wel iets weg heeft van een PDA. Met de Mylo, wat staat voor ‘my life online’, kan er via een wifi-verbinding gebruikt worden gemaakt van het bekijken van foto’s, het beluisteren van muziek, internetten en instant messaging.

Voor diegenen die altijd online willen zijn, is de Mylo volgens Sony een echte must. Het apparaat is uitgerust met een 2,4" kleuren LCD-schermpje en een uitschuifbaar qwerty-toetsenbord. Op het apparaat staat standaard enkele software geïnstalleerd, waarmee men met elkaar in contact kan komen; Google Talk, Skype en Yahoo Messenger. Wat wel ietwat vreemd is, is dat een van de meest gebruikte chatprogramma’s, MSN Messenger, ontbreekt. Of er software los kan worden geïnstalleerd, is nog niet bekend.

Sony’s Mylo zal het eerste verkrijgbaar zijn op de Amerikaanse markt, waar het in eerste instantie ook voor bedoeld is. Bij de gadget wordt een lijst bijgesloten waar alle JiWire-hotspots opstaan. Dit zijn er in het totaal 20.000. Buiten de standaard hotspots, kan de Mylo ook zelf draadloze netwerken afscannen. Bovendien kan het apparaat op elk openbaar 802.11b draadloos netwerk inloggen. Als er geen draadloos netwerk in de buurt blijkt te zijn, kan er nog gezocht worden naar een andere Mylo. Op deze manier kunnen er foto’s en muziek uitgewisseld worden.

De Mylo haalt zijn energie uit een accu, welke wel als goed beschouwd kan worden. De accu zou goed zijn voor maar liefst 45 uur aan muziek, 7 uur aan chatten of websurfen of 3 uur aan Skype. Het interne geheugen kan uitgebreid worden, naar maximaal 1 gigabyte flash-ram, via een MemoryStick-slot.

Sony Mylo

De bedoeling is dat de Mylo vanaf september verkrijgbaar is. Voor de gadget, welke verkrijgbaar is in de kleuren zwart en wit, zal echter ongeveer $350 neergeteld moeten worden. Het schijnt dat de Mylo alleen via de website van Sony te verkrijgen is.

Meer informatie is hier te vinden