1 min

Tags in dit artikel

,

Om te voorkomen dat er nog meer laptops vuur zouden kunnen vatten heeft Dell 4,1 miljoen laptopbatterijen teruggeroepen. Blijkbaar heeft niet iedereen die een mogelijk gevaarlijke laptop bezat de laptop ingeleverd want er is er weer een in vlammen opgegaan, van een Nederlander nog wel.

Ongeveer een maand geleden (21 juni) was op Techzine te lezen over een Dell laptop die vuur vatte op een conferentie in Japan. Niet veel later, 25 juli, gebeurde het weer, dit keer in de USA. Slechts 6dagen later had iemand uit Singapore ook prijs met zijn Dell Lattitude D410.

Tot nu toe waren al de ontploffende laptops ver van ons verwijderd, maar nu is ook een Nederlander de trotse eigenaar van een uitgebrande laptop. Deze man genaamd Ewout Hooijer was op reis in Hongarije toen zijn Dell Latitude D510 ’s nachts vuur vatte. Hij probeerde het eerst met water te blussen maar dit was tevergeefs aangezien de laptop zuur lekte. Uiteindelijk werd de laptop geblust door er zand op te gooien. Dell heeft de laptop al snel vervangen.