Microsoft verhelpt crashproblemen met Outlook 2010-patches

Abonneer je gratis op Techzine!

Microsoft heet een nieuwe update uitgebracht voor Outlook 2010. Bij een eerdere update zorgde beveiligingspatches voor het crashen van de personal information manager en e-mailclient. 

De softwaregigant kondigde eerder deze week aan dat de 64-bit-versie van beveiligingsupdate KB 4461529 zorgde voor het crashen van Outlook 2010. Desondanks adviseerde Microsoft gebruikers de toenmalige update niet te verwijderen, maar gebruik te maken van Outlook Web Access. Dit om eventueel misbruik van een viertal ingeslopen fouten te voorkomen. De nu uitgebrachte beveiligingspatch KB 4461585 verhelpt het probleem.

Microsoft laat weten dat de de update kan worden gedownload vanuit het Microsoft-downloadcentrum en niet via de Microsoft Update Catalog. Ook zou deze alleen geschikt zijn voor de Microsoft Installer (MSI)-gebaseerde editie van Office 2010 en niet voor de Click-to-Run-edities van Office 2010, zoals Microsoft Office 365 Home. De softwaregigant adviseert gebruikers dan ook eerst te controleren welke editie het betreft.

Voor de niet-beveiligingsupdates KB 4461522 en KB 2863821 van Outlook 2010, die Microsoft op 15 november heeft ingetrokken, zijn nog geen updates beschikbaar. Deze veroorzaken onder meer crashes in Access en andere apps. Microsoft adviseert gebruikers in deze om de updates wél te verwijderen.

Gerelateerd:  Hoe Microsoft Outlook AI gebruikt om je productiviteit te verhogen