1 min

Tags in dit artikel

,

Virtualisatie van desktops wint sterk aan populariteit. Ongeveer 41 procent van IT-bedrijven is de mogelijkheden aan het onderzoeken van het virtualiseren van desktopomgevingen. Dit blijkt uit onderzoek van Altiris.

Meer dan 550 IT-professionals werden ondervraagd over hun plannen voor virtualisatie. Slechts acht procent gaf aan reeds bezig te zijn met virtualisatie van desktop-omgevingen. Het virtualiseren van servers is al wel gebruikelijker: 71 procent van de ondervraagden gaf aan gebruik te maken van gevirtualiseerde serveromgevingen, of vergaande plannen daarvoor te hebben.

De belangrijkste voordelen van virtualisatie van desktops zijn volgens de ondervraagden de optimalisering van de hardware en verlaging van de kosten voor het installeren van applicaties. Virtualisatie-software zou volgens het onderzoek in de nabije toekomst onder andere het beheer van virtuele omgevingen, ondersteuning van terminal servers en virtualisatie van patches voor besturingssystemen moeten faciliteren.

Steve Morton, VP van Product Management en Marketing van Altiris: "Software-virtualisatie verlaagt de kosten en complexiteit van softwarebeheer. Deze voordelen waren voor het datacenter al bekend, maar nu deze technologie ook beschikbaar komt voor desktopomgevingen, kan ook daar van deze voordelen worden geprofiteerd."