2min

Tags in dit artikel

,

Sony heeft twee nieuwe navigatiesystemen in haar nav-u serie uitgebracht. Volgens het bedrijf bieden de NV-U81T en de NV-U80B een betrouwbaardere routeplanning en een veiligere rijervaring.

Sony heeft beide apparaten voorzien van haar nieuwe ‘Position plus’-technologie. Dat houdt in dat de systemen een acceleratiesensor en druksensor hebben gekregen en die detecteren de voertuigbewegingen, waardoor het systeem ook de locatie kan bepalen als het signaal zwak is, of als het signaal kort wegvalt. Een andere functie die Sony heeft toegevoegd is de ‘Gesture Command’-functie. Deze functie maakt het mogelijk om middels simpele bewegingen op het touchscreen commando’s te geven aan het systeem. Zo kunnen er bepaalde symbolen op het scherm ‘getekend’ worden, voor de snelste route naar huis, of een route naar het dichtstbijzijnde tankstation.

Naast de route en de kaart, wordt de route ook nog dynamisch op het scherm weergegeven. Deze weergave die naast de normale kaart staat, geeft informatie over belangrijke punten langs de route, waardoor de bestuurder een idee heeft van welke markante punten er langs zijn route staan.

NV-U81T is de duurste versie, dat komt door de ingebouwde harde schijf van 4GB, waarop de kaarten van 37 landen zijn geïnstalleerd. Ook is TMC verkeersinformatie op dit systeem standaard. De goedkopere NV-U80B heeft een opslagruimte van 512MB waarop de kaart van de Benelux staat, met de grensgebieden van Duitsland en Frankrijk, maar andere landen kunnen met de meegeleverde DVD-ROM ingeladen worden. TMC verkeersinformatie is mogelijk als optie.