2min

Tags in dit artikel

,

Enige tijd geleden was op Techzine een gerucht te lezen over een vernieuwde versie van Sony’s Playstation Portable. Dit gerucht was afkomstig uit het tijdschrift Playstation Magazine waarin beweerd werd dat er tegen maart 2007 een vernieuwde PSP op de markt zou gegooid worden. Het magazine beweerde ook dat Sony dit nieuws al aan verschillende developers had gemeld en dat de nieuwe PSP kleiner en lichter zou zijn dan de oorspronkelijke versie. Echter zijn deze speculaties nu ontkracht.

Het gerucht is de wereld uitgeholpen toen een woorvoerder van Sony aan GamesIndustry.biz vertelde dat Sony op dit moment geen plannen heeft voor een nieuwe versie van de PSP. Deze woorvoerder deelde ook mee dat de nieuwe randapparatuur centraal zou staan op het aanstaande game-evenement, namelijk de Tokyo Gameshow 2006. Deze randapparatuur zijn natuurlijk de nieuwe camera en GPS voor de PSP waar overigens enkele dagen geleden de prijs en datum voor bekend gemaakt zijn. De GPS-ontvanger zal op 7 december in Japan verkrijgbaar zijn voor een schappelijke prijs van 6000 Yen of 40 euro en de camera zal in Japan van eigenaar wisselen voor 5000 Yen of 30 euro.

Om nog even terug te komen op de Tokyo Gameshow die gehouden zal worden van 22 tot 24 september, er zullen 16 nieuwe PSP games speelbaar zijn waaronder ook games die gebruik maken van de GPS uitbreiding zoals Everybody’s Golf Course en Metal Gear Solid Portable Ops. Naast de PSP zal Sony natuurlijk ook de PS3 in de bloemetjes zetten met 25 speelbare PS3 games en nog eens 35 games waarvan er trailers zullen draaien. Dit is het laatste grote game-evenment voor de launch van de console, dus hier trekt Sony alles uit de kasten om de consument ervan te overtuigen dat de PS3 de beste console is, of dit zal lukken zal later wel duidelijk worden.

[center]PSP Camera

PSP GPS[/center]