2min

Tags in dit artikel

, , ,

Deze week behandelen we in de Gadget Roundup een technologie die het mogelijk moet maken om gsm´s high definition beelden te laten projecteren. Daarnaast opnieuw een multifunctionele pen, deze keer met een SD en Flash drive. Ook bespreken we een grappige gadget die ervoor zorgt dat je bad niet kan overlopen. Om de link met Techzine te leggen, ook handig voor waterkoeling.

High-Definition beelden weergeven met je gsm? Onderzoekers zijn er op dit moment mee bezig, en het is helemaal niet zo onmogelijk als het lijkt. Door gebruik te maken van de Microelectromechanical System technologie of MEMS is dit een realiseerbaar project. Bij deze techniek wordt een laser heel snel over een opppervlakte gestuurd waardoor het mogelijk is beelden weer te geven. Eind dit jaar zouden de onderzoekers een prototype klaar hebben. Wanneer de kosten gedrukt kunnen worden zou het apparaat binnen drie jaar commercieel kunnen geproduceerd worden.

Deze gadget heeft dan niet meteen iets te maken met technologie of computers, toch is hij leuk om te hebben. Je laat een bad lopen, maar omdat het zo lang duurt ga je nog even op de computer. Uit onderzoek is gebleken dat de meeste mensen langer surfen dan ze hadden gepland, dus een ramp is snel gebeurd. Deze gadget maakt hier een einde aan. Je plakt hem in je bad op het gewenste niveau, wanneer het water erbij komt gaat een alarm af. Het apparaatje kan tevens de temperatuur aflezen, misschien handig voor mensen met een waterkoeling.

In de vorige gadget roundup vond je een multifunctionele pen die een pen, usb-stick en laserpointer verenigde. Een Japans bedrijf steekt echter in plaats van een laserpointer een Flash and SD kaartlezer in de pen. De pen komt in drie versies die 128, 256 en 512 megabyte aan ruimte bieden. De prijs varieert van 24 tot 41 Amerikaanse dollar.

Dit waren ze alweer voor deze week. Wanneer je over deze gadgets wil discussiëren, of indien je zelf nog een hele leuke gadget hebt gezien kan je deze altijd besproken worden in het Telefonie en Gadgets subforum. Wanneer je nog een leuke gadget gezien hebt die je in deze roundup zou willen zien kan deze nog steeds ingestuurd worden via pm.

We bedanken compi en Siederstylah voor het insturen van verschillende gadgets!