2min

Tags in dit artikel

, , ,

Het Amerikaanse bedrijf ComScore heeft onderzoek gedaan naar de best bezochte websites van Europa. De resultaten van het onderzoek zijn echter weinig verrassend.

Google.com staat op één gevolgd door Microsoft.com op twee. Google heeft in totaal 156,3 miljoen unieke bezoekers gehad en Microsoft heeft er 144,1 miljoen weten binnen te halen.

Het opmerkelijke is dat Google aan het vechten is met Microsoft om de éérste plaats. Google heeft op dit moment gewonnen in die strijd, aangezien Google negen van de vijftien onderzochte landen in handen heeft. Microsoft gaat in de andere zes landen aan de leiding.

In de meeste onderzochte landen staat een lokaal domein (zoals bij ons .nl) pas op de derde plaats. In Nederland is dit bijvoorbeeld Sanoma, een bekend uitgever die bladen als de Libelle en Margriet uitgeeft, maar ook de beschikking heeft over het bedrijf Ilse Media.

Een leuk detail is ook dat wij Europeanen meer ‘Googelen’ dan Amerikanen, bij ons bezoekt ongeveer vijfenzeventig procent de website, in Amerika is dit aantal vijftien procent lager, zestig procent dus.

Land Eérste plaats Tweede plaats Derde plaats
België Google Microsoft Belgacom Groups
Denemarken Microsoft Google TDC group
Duitsland Google e-Bay Microsoft
Finland Google Microsoft Sanoma WSOY
Groot-Brittannië Google Microsoft Yahoo!
Frankrijk Google Microsoft France Telecom
Ierland Microsoft Google Yahoo!
Italië Google Microsoft Telecom Italia
Nederland Google Microsoft Sanoma WSOY
Noorwegen Microsoft Telenor Google
Oostenrijk Goolge Micosoft eBay
Portugal Microsoft Google Portugal Telecom
Spanje Google Microsoft Yahoo!
Zweden Microsoft Google Aftonbladet Hierta
Zwitserland Google Microsoft Swisscom