4min

Tags in dit artikel

, ,

Microsoft heeft vandaag een nieuwe serie randapparatuur onthuld. Het gaat om drie desktopsets, een muis, twee webcams en twee headsets. De apparaten zijn ontworpen voor Windows Vista, maar kunnen uiteraard ook overweg met andere besturingssystemen.

Wireless Entertainment Desktop 8000
Het paradepaardje van de nieuwe desktops is de Wireless Entertainment Desktop 8000. Het stijlvolle toetsenbord is slechts 2,5cm dik en maakt gebruik van een 2,4GHz Bluetooth verbinding om contact te maken met de computer.

Draadloze muizen die opgeladen kunnen worden via een dockingstation zijn niets nieuws, maar de Wireless Entertainment Desktop 8000 heeft ook een dockingstation, waarmee het toetsenbord opgeladen kan worden. Verder zijn er nog een aantal andere hippe snufjes, zoals een sensor die kan zien of er iemand in de buurt van het toetsenbord is. Als de sensor detecteer dat er niemand in de buurt is, dan schakelt het toetsenbord zichzelf in de slaapstand. Ook is er in het 8000 model verlichting achter de toetsen voorzien, zodat er in het donker doorgewerkt kan worden.

De bekende sneltoetsen mogen uiteraard niet ontbreken, het toetsenbord heeft knoppen voor muziek, films en bekende applicaties. Ook is er een knop die de gebruiker naar de Gadgets sectie in Vista stuurt. Deze sectie is te vergelijken met de Widgets in Mac OS X, kleine programmaatjes waarmee je het weer kan bijhouden of nieuws kan lezen.
Erg goedkoop is de desktopset niet, voor 249,95 dollar krijg je het toetsenbord en de draadloze lasermuis.

Wireless Entertainment Desktop 7000
De Wireless Entertainment Desktop 7000 is qua ontwerp hetzelfde als de 8000, met het verschil dat de toetsenbordverlichting en de oplaadmogelijkheid met dockingstation bij de 7000 niet aanwezig zijn. Waar de 8000 met twee AA batterijen werkt, heeft de 7000 vier stuks nodig, zodat hij iets langer meegaat. Het 7000 model kost 149 dollar inclusief draadloze lasermuis en komt net als de 8000 in februari 2007 op de markt.

Wireless Laser Desktop 6000
De derde desktopset is een update van de Microsofts huidige Laser Desktopset, waardoor deze nu ook geschikt is voor de extra functies in Vista.

Wireless Notebook Presenter Mouse 8000
Naast de desktopsets heeft Microsoft ook een nieuwe laptopmuis uitgebracht die ook te gebruiken is als afstandsbediening, laserpen en apparaatje om te gebruiken bij presentaties. Volgens Microsoft de eerste echte vier-in-één muis. Ook hier wordt er gebruik gemaakt van een 2,4GHz Bluetooth signaal.

Microsoft heeft de muis voorzien van een grote knop waarmee er tussen de verschillende modi geschakeld kan worden. Als eerste is er dus de presentatiemode. Als deze mode wordt ingeschakeld moet de muis worden omgedraaid en treden de knoppen aan de onderkant van de muis in werking. Uiteraard kan de volgende of de vorige sheet geselecteerd worden, maar de muis kan ook als draadloze pen gebruikt worden. In deze modus kan de muis ook als laserpen worden ingezet. De tweede modus is de Media Remote functie. Hierdoor komen dezelfde knoppen als voor de presentatiemode beschikbaar, die in deze mode gebruikt worden als audioknoppen. Niet alleen Windows Media Player wordt ondersteund, maar ook RealPlayer en iTunes.

De Wireless Notebook Presenter Mouse 8000 ligt half oktober in de winkels voor een adviesprijs van 99,95 dollar.

LifeCam NX-6000/VX-1000
Als laatste heeft Microsoft nog een nieuwe serie webcams die geënt is op het online Live platform van het bedrijf.
Zo is er de LifeCam NX-6000, die een videoresolutie tot twee megapixel biedt en foto’s kan maken van 7,6 megapixel na interpolatie. De lens verdwijnt volledig in de behuizing als de webcam uitgeschakeld is, waardoor de camera makkelijk te vervoeren is. Dat is overigens ook de bedoeling, want Microsoft heeft de webcam gemaakt voor laptops. De webcam is verder voorzien van een ingebouwde microfoon.

De VX-1000 is niet echt heel bijzonder. Ook hier een ingebouwde microfoon en foto’s met een maximale resolutie van 640×480 pixels.
De NX-6000 komt in november 2006 op de markt, de VX-1000 is er al vanaf september 2006. De camera’s kosten respectievelijk 99,95 en 29,95 dollar.

LifeChat ZX-6000/LX-3000
Zoals gezegd heeft Microsoft ook twee nieuwe digitale headsets in het assortiment opgenomen, eveneens bedoeld voor het Live platform en voor VoIP gesprekken. De ZX-6000 is draadloos en werkt tot op tien meter en is voorzien van een systeem waarmee ruis gereduceerd kan worden.

De LX-3000 is eenzelfde soort microfoon, maar voorzien van een draad. Beide headsets hebben de mogelijkheid om muziek te onderbreken als er een telefoongesprek wordt gestart en weer op te starten als het gesprek afgerond is.
Beide headsets zijn in januari 2007 verkrijgbaar, voor de ZX-6000 moet dan 69,95 betaald worden, terwijl de LX-3000 39,95 gaat kosten.