2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Adobe is druk bezig met de laatste werkzaamheden aan de nieuwe versie van haar belangrijkste product, Adobe Acrobat. Versie 8.0 komt in november op de markt en is de eerste grote release van Adobe sinds de overname van Macromedia.

Volgens analisten heeft Adobe genoeg nieuwe functies toegevoegd aan Acrobat 8.0 om het voor klanten interessant te maken hun huidige versie te upgraden. Dat is een belangrijk gegeven voor Adobe dat 25 procent van haar omzet uit upgrades haalt.

De belangrijkste behoefte waar de nieuwe Acrobat in voorziet is volgens analist Tim Hickernell de mogelijkheid om verschillende gebruikers via het internet wijzigingen aan te laten brengen in gedeelde documenten. Dat zou een functie zijn die vooral interessant is voor bedrijven in de bouwwereld en de architectuur. Daardoor is Acrobat 8.0 volgens Hickernell ook een serieuze concurrent voor AutoDesk, het bedrijf dat onder andere AutoCAD maakt. De applicatie AutoCAD zelf zal niet veel concurrentie van Acrobat ondervinden, maar AutoDesk heeft ook mogelijkheden om documenten uit te wisselen en bij te werken en die functionaliteit gaat wel concurrentie ondervinden.

Volgens Hickernell zullen overheidsinstanties en miltaire organisaties blij zijn met het feit dat ze documenten kunnen bijwerken of er informatie uit kunnen verwijderen, zodat ze geheime informatie beter kunnen controleren. Hickernell verwacht dan ook geen veranderingen in de trend dat huidige gebruikers trouw updaten naar nieuwe versies van Acrobat.
Momenteel doet Adobe het ook erg goed, het bedrijf toonde vrijdag zeer goede kwartaalcijfers en overtrof daarmee zelfs de verwachtingen van analisten.