1 min

Tags in dit artikel

,

De Nederlandse gamer speelt het liefst zogenaamde ‘shooters’ oftewel schietspellen. Voor sport- en simulatiespellen lopen echter maar weinig mensen warm. Dit blijkt uit onderzoek van Vivendi Universal Games in samenwerking met website Gamer.nl.

Met ruim 40 procent van de stemmen is de shooter veruit het populairst. Ook de zogenaamde ‘role playing games’ zijn populair bij de Nederlandse gamer. Bijna een kwart van de bezoekers van Gamer.nl geeft aan zich het liefst bezig te houden met het aanmeten van een andere identiteit en gedaante in computergames. Strategie- en adventuregames weten tussen de tien en vijftien procent van de spelers te boeien. De zogenaamde sport- en simulatiespellen blijken het minst populair bij de respondenten. Beiden kregen slechts vijf procent van de stemmen.

De site ondervroeg gamers naar hun favoriete spelsoort. Daarbij werd geen onderscheid gemaakt in specifieke namen van spellen maar ging het uitsluitend om de soort game.

“Het is voor ons interessant om te zien wat nu de meest populaire spellen van het moment zijn. We hadden al een vermoeden maar door de populariteit van een spel als World of Warcraft vergeet je snel dat voor de meeste gamers schietspellen het aantrekkelijkst zijn”, aldus Vivendi.