2min

Tags in dit artikel

, ,

In Amerika zijn ze blijkbaar nogal dol op game-apparaten. Nadat eerder een meisje door haar vader werd vermoord omdat ze een Xbox kapot had gemaakt en een tijd terug nog een jongen in België is vermoord voor zijn iPod, werd deze week een jongen mishandeld vanwege het niet willen afgeven van zijn PlayStation Portable

Toen de dertienjarige Ezekiel Taylor eerder deze week bezig was om van school naar huis te gaan, werd hij plotseling door twee leerlingen bedreigd. Deze waren uit op zijn PSP, maar Taylor weigerde uiteraard om deze af te staan. De jongens pikten dit niet en duwden Taylor op de grond, waarna hij hevig werd mishandeld met een passer, schroevendraaier en gevolgd door een stoeptegel die een van de aanvallers op Taylor’s hoofd begon kapot te slaan.

Een bewoner, van de plek waar het incident plaatsvond, greep zijn jachtgeweer en spoedde zich naar de jongens. Deze dwong hij te stoppen met de aanval, waarna hij de politie en een ambulance heeft gebeld. Taylor werd naar het ziekenhuis gebracht. In het ziekenhuis bleek dat de jongen fink toegetakeld was. Met maar liefst zevenendertig steekwonden, een geperforeerde long en lever én een zware hersenschudding mag de jonge puber blij zijn dat hij nog in leven is. De daders zitten nog steeds vast. De autoriteiten maakten overigens bekend dat Taylor, zelfs na de reeks mishandelingen, zijn PSP heeft geweigerd af te geven. Hoe oud de leerlingen zijn door wie Taylor is bedreigd, is niet bekend. Waarschijnlijk gaat het om twee klasgenoten.