2min

Tags in dit artikel

,

Vanaf dinsdag 3 oktober gaat nrc.next gebruikmaken van plukcodes bij artikelen. Voortaan krijgt de lezer met één sms filmtrailers, geluidsfragmenten en achtergrondinformatie bij artikelen van nrc.next op een persoonlijke internetpagina.

Hans Nijenhuis van nrc.next: "de krant verwijst veel naar het internet. Niet alleen naar nrc.nl, maar ook naar aanvullende informatie op andere sites. In de praktijk blijkt het soms ondoenlijk om precies te verwijzen naar een plek op een site waar de informatie staat. Een plukcode kan in deze gevallen uitkomst bieden. De lezer hoeft niet langer ellenlange webadressen over te tikken. En bovendien, het is wel zo handig als je in de trein zit en in je krant een interessante verwijzing ziet. Even een sms-je en eenmaal achter de computer kun je er meteen naartoe."

pluk is een dienst waarmee men met een sms informatie kan opslaan op internet. Een lezer die een artikel in nrc.next leest en daar meer over wil weten, sms’t (standaard tarief) de bijbehorende plukcode naar het nummer 7585 (pluk). pluk zet direct een link naar de betreffende informatie op zijn persoonlijke plukpagina. De lezer ontvangt een gratis sms terug met een wachtwoord. Met dit wachtwoord kan, op het moment dat het hem uitkomt, de gebruiker inloggen op www.pluk.nl. Daar kan hij de informatie rustig lezen door op de ontvangen link te klikken.
De persoonlijke plukpagina kan geheel naar wens worden ingericht. Om goed overzicht te houden van de opgevraagde links kunnen deze worden ingedeeld in zelf aangemaakte ‘mappen’.