1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Volgens Taiwanese moederbordfabrikanten heeft AMD plannen om een revisiesocket uit te brengen die het gat tussen socket AM2 en socket AM3 moet overbruggen.

Volgens de website HKEPC heet de socket AM2+ en zal deze socket net als AM2 de huidige dualcore K8 processors ondersteunen en daarbovenop ook nog de quadcore K8L processors ondersteunen. De bussnelheid zal dankzij HyperTransport 3.0 4GHz bedragen, terwijl dat bij AM2 nog 2GHz is.

Op het moment lijkt het erop dat de revisie DDR2 geheugen zal ondersteunen, AM3 heeft de mogelijkheid om DDR3 geheugen te ondersteunen. Volgens het bericht komt AM2+ in het derde kwartaal van 2007 op de markt, tegelijkertijd met de ‘Altair’ K8L chip. Verwachting is dat AM3 in het tweede kwartaal van 2008 zal volgen.

Eerder werd al beweerd dat Socket AM2 moederborden, met behulp van een BIOS update ook AM3 processor zouden kunnen ondersteunen. AM3 moederborden kunnen op hun beurt echter geen AM2 processors ondersteunen. Het is goed mogelijk dat AM2+ de oplossing is die dit alles mogelijk moet maken.