2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

De opvolger van de inmiddels bekende 802.11b en 802.11g standaarden voor Wi-Fi, genaamd 802.11n, bevindt zich momenteel in conceptfase. Veel fabrikanten hebben echter al producten op basis van dit concept op de markt gebracht, maar omdat de standaard nog op sommmige punten gewijzigd kan worden willen nog niet veel mensen overstappen op een 802.11n product. Een actie van Asus kan daar wellicht verandering in brengen.

802.11n is momenteel nog een draft, wat wil zeggen dat de grote lijnen voor de standaard zijn vastgesteld, maar dat de puntjes nog op de spreekwoordelijke i gezet moeten worden. Nu zijn al een aantal fabrikanten al draft-n producten op de markt gebracht, maar veel mensen willen de overstap nog niet wagen zolang de standaard nog niet definitief is vastgesteld.

Asus komt nu met een opmerkelijke actie. Het bedrijf belooft als eerste fabrikant een gratis upgrade als de 802.11n standaard definitief is vastgesteld. Afhankelijk van de veranderingen ten opzichte van de draft-n zal Asus een gratis firmware upgrade leveren, of de hardware kosteloos vervangen.

Momenteel is de garantie beperkt tot de WL-500W Super Speed N wireless router en de WL-100W Super Speed N wireless adapter. Deze producten kunnen volgens Asus 100 Mbps halen op basis van de draft-802.11n specificatie. Het uitbrengen van een firmware upgrade is niet heel bijzonder en zoals meestal het geval zal de upgrade gratis te downloaden zijn vanaf de site van Asus. Indien de hardware vervangen moet worden kunnen gebruikers de apparaten inleveren bij Asus die de vervangende producten gratis zal versturen.